No Show Tarief

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. De tijd die voor u geresveerd stond bij de huisarts had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch of per e-mail af te zeggen.

Daarom hanteren we met ingang van 1 juli 2018 een ‘no-show’ tarief als  schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Mocht u dus verhinderd zijn op de gemaakte afspraak, dan graag bericht uiterlijk 4 uur voor de geplande afspraak. De afspraak wordt dan afgemeld en u kunt veelal direct, mocht het nodig zijn, een nieuwe afspraak maken.

Er wordt dan natuurlijk ook geen ‘no show’ tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 25 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen alle consulten onder, dus ook consulten bij de verpleegkundig specialist, POH somatiek, huisartsn in opleiding, assistente en POH GGZ.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post of e-mail. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant of met behulp van pinautomaat aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.