De nieuwe Medgemak app

Beste patient,

Goed nieuws, de nieuwe MedGemak app staat live! De app staat in de App store en Google Play Store klaar onder de naam Medgemakt+. Er zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Uitleg over de nieuwe app MedGemak vindt u hier.Boostervaccinatie COVID-19

In december dit jaar start de boostervaccinatie voor iedereen vanaf 80 jaar die naar een GGD-locatie kan komen. Ook wordt gestart met het aanbieden van een boostervaccinatie bij mensen > de 18 jaar die in een zorginstelling woont met een eigen medische dienst. Dat betekent dat deze mensen bovenop de twee vaccinaties die zij eerder hebben gehad (of na één prik met het Janssen-vaccin) een extra vaccinatie kunnen krijgen, als extra bescherming tegen ernstige ziekte en/of ziekenhuisopnames. Vanaf januari 2022 worden vervolgens mensen tussen 60 en 80 jaar gevaccineerd, waarbij de oudsten van die groep als eerste een uitnodiging zullen krijgen. Ook wordt volgende maand gestart met het aanbieden van een boostervaccinatie aan zorgmedewerkers met direct patiëntencontact.


Extra informatie over de aanvullende maatregelen geldend vanaf 03-11-2021 vindt u op: Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl