De nieuwe Medgemak app

Beste patient,

Goed nieuws, de nieuwe MedGemak app staat live! De app staat in de App store en Google Play Store klaar onder de naam Medgemakt+. Er zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.

Uitleg over de nieuwe app MedGemak vindt u hier.AstraZeneca definitief voor 60 jaar en ouder

Vorige week heeft het Ministerie van Volksgezondheid kenbaar gemaakt dat mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, veilig het vaccin van AstraZeneca mogen krijgen. Mensen onder de 60 jaar zullen een ander vaccin gaan krijgen. Hiermee wordt het advies van de Gezondheidsraad opgevolgd. De Gezondheidsraad stelt dat het risico op gezondheidsschade als gevolg van Corona bij 60 plussers vele mate groter is dan het risico op zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes door het vaccin AstraZeneca. Daarnaast worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen jonger dan 60 jaar.

De tweede vaccinatie

De Gezondheidsraad adviseert ook bij de mensen die al het eerste vaccin van AstraZeneca hebben gekregen ook zoals gepland het tweede vaccin kunnen krijgen. Wereldwijd is geen enkel geval gemeld van ernstige bijwerkingen na een tweede vaccinatie. De gemelde zeer zeldzame bijwerkingen doen zich binnen 2 weken na de eerste vaccinatie al voor.